Hétfő, 2020-02-24, 9:27 AM
Üdvözöllek Vendég

Lineage-2

                                        Információs Portál

Nyitólap | Regisztráció | Belépés | RSS

Horgászat


Először is, ahhoz, hogy horgászni tudj, meg kell keresned a Fishermen?s Guild Member nevezetű NPC-t, amely minden városban megtalálható, általában Magic Shopokban.

[Horgászbot]


Először is mindenek előtt a pecázáshoz szükséged van pecabotra is, amelyek szintek (grade) és árak szerint vannak megkülönböztetve egymástól. A különség abban rejlik, hogy minél nagyobb szintű a horgászbotod, annál nagyobb mértékű sebzést mérsz a halra

Baby Duck Rod NoGrade
Albatross Rod D-Grade
Pelican Rod C-Grade
KingFisher Rod B-Grade
Cygnus Pole A-Grade
Triton Pole S-Grade

[Csalik]


A csali 3 színű lehet, sárga, zöld, lila. Továbbá mind a 3 színnek 3 különböző szintje van: Low (legalacsonyabb), Medium (középső), High (legmagasabb). A különbség köztük az, hogy a nagyobb szintű csalinak kicsivel nagyobb az esélye, hogy a hal gyorsabban kap rá, illetve minnél nagyobb a csali, annál sikeresebben fogod kifogni a halat.

Itt is van 3 fajta kezdő csali (beginner lure). De ezek kicsit különlegesebbek ? megmutatják, hogy az adott pillanatban melyik skillt kell használni.

[Csali effektek]


A csalik arra specializálódtak, hogy segítsenek különböző fajtájú halakat (ugly, nimble, fat) kifogni. Eredetileg a zöld csalitól több ?nimble?, a sárga több ?ugly?, a lila segítségével pedig több ?fat? típusú halat tudsz kifogni.

[Halász shotok]


Teljesen hasonló a soulshothoz hasonlóan, megduplázza a halra mért sebzés mennyiségét. Legyél óvatos, mert ha rossz skillt használsz, akkor a shot segítségével megduplázod a menekülési lehetőségét (életét). Ahhoz hogy shotot szerezz, ki kell vinned a Quest for Fishing Shot nevű questet.

[Skillek]

A halászáshoz is szükséged van skillekre, melyek szerencsére nem SP-be, hanem pénzbe kerülnel. Bármely Fishing NPC-nél tudsz venni. Válaszd a ?Please teach me to fish? menüpontot, itt tudsz venni skilleket.

A horgászáshoz 4 skillre van szükséged ? Fishing, Pumping, Reeling, Fishing Expertise.

Fishing - Egy ez aktív skill, és maximum szintje 1. Ezzel a skillel dobod be a pecabotot a vízbe.

Reeling, Pumping - Minél nagyobb a skill szintje, annál többet sebez a halon minden alkalommal, mikor ezeket a skilleket használod, továbbá a visszatöltési idő (recharge time) is egy kicsivel rövidebb lesz.

Fishing Expertise ? Ez a skill meghatározza, hogy milyen színű halat fogsz ki, illetve milyen szintű szörnyet.

[Horgászatból nyert skillek]


-Ha horgászol, skilleket kaphatsz. Ahhoz hogy kapj új skilleket, a halból fogott tárgyakat el kell adnod a Fishing Guildnak. Az új skillekhez Proof of Catching a Fish-re van szükséged. Ezekért cserélheted le a halból származó materiálokat.

-Expand Common Craft:

-Közös receptkönyv helyeknek kölcsönöz szintenként 6 új helyet.

-Expand Storage:

-WH-ba rakható tárgyak helyét dobja meg 6-tal szintenként.

-Expand Inventory:

-6 újabb hellyel növeli az inventorydba tehető tárgyak helyét.

-Expand Dwarven Craft:

-Törpéknek tanulható csak. 6 újabb hellyel növeli a Törpe receptkönyvbe tehető recepteket szintenként.

-Expand Trade:

-Az eladási/vételi helyeket növeli szintenként 1-el (max 3 szint).

[Hogyan horgásszunk]


Nagyon könnyű kifogni egy halat; ha kezdő vagy, akkor azt tanácsolom, hogy használd a kezdőcsalikat, így mutatja a skilleket egy kis ablakban, amelyeket horgászatkor épp használni kell.

Először is keress egy helyet, ahol mély a víz. A gyorsfülkéden az alábbiaknak kell szerepelnie: Fishing, Reeling, Pumping, illetve ha van fishing shoton, azt is tanácsos kirakni. Álj a vízzel szemben, majd használd a ?Fishing? skillt, ekkor a karaktered elkezd horgászni. Látni fogsz egy kis ablakot melletted, így nyomon követheted a horgászás eseményeit. Innentől már csak a Reeling, illetve a Pumping skillt használni.

Én úgy szoktam használni, hogy addig nyomogatom az egyik skillt, amíg a hal HP-ja csökken. Ha esetleg már nőni kezd, akkor áttérek a másik skillre, majd ezt addig csinálom, amíg ki nem fogtam a halat. Horgászatkor gyorsnak kell lenned, mert ha az idő letelik, a halat buktad.

[Szörnyek]


Amikor horgászol, néha a kapás nem a várt hal, hanem valamilyen mob. Mindig kész kell lenned a támadásra, így a gyorsfülkédre legyen kirakva a fegyvered (mivel a pecabotok sebzése 1). Ha leölöd a szörnyet, általában shotokat, vagy csalit dob.

Ennyi lenne a horgászat lényege. Ezek után remélem, a horgászás sikerülni fog neked, és sok-sok jó kis skillel gazdagodsz ma.

Belépés
Forditás
TIME
Naptár
Online
Szavazz
Revolution MMORPG Toplista
Mini-chat
Körkérdésünk
Melyiket szereted?
Összes válasz: 93
Megosztás
Keresés
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
ma itt voltak